Παράταση προθεσμίας υποβολής εργασιών προς αξιολόγηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.
(ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1992)
Αργοναυτών 34, Αργυρούπολη 16452
Τηλέφωνο 210 9911165- fax: 210 9911165
Email: peekpe509@gmail.com
http://www.peekpe.gr/                                                          Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2010

                                                                                            Αριθ. Πρωτ. 67


3η Ανακοίνωση
5ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.
«Περιβαλλοντική Εκπαίδευση:
Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη»
Ιωάννινα, 26-28 Νοεμβρίου 2010



«Παράταση προθεσμίας υποβολής εργασιών προς αξιολόγηση»

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσής μας με θέμα: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Νοεμβρίου 2010 στα Ιωάννινα.

Στο Συνέδριο καλούνται να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, διδάσκοντες και ερευνητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών Ιδρυμάτων, φοιτητές και εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων και φορέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν εργασίες προς αξιολόγηση για προφορική ανακοίνωση ή ανακοίνωση αφίσας (πόστερ) ή απλά να παρακολουθήσουν τις εργασίες και να λάβουν μέρος στις συζητήσεις. Επίσης είναι δυνατόν να κατατεθούν προτάσεις για την πραγματοποίηση συμποσίων ή εργαστηρίων.

Το περιεχόμενο των εργασιών θα πρέπει να είναι σχετικό με το γενικό θέμα και να αναφέρεται σε επιστημονική έρευνα, σε σχολικά προγράμματα ΠΕ, σε προγράμματα ΚΠΕ, σε θεματικά δίκτυα ΠΕ, σε τοπικές συνεργασίες, σε διεθνείς συνεργασίες, σε εκπαιδευτικό υλικό κ.ά.

Το δικαίωμα συμμετοχής (registration) στο Συνέδριο ορίζεται:

                                                  μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010       Μετά τις 31 Οκτωβρίου 2010
Μέλη της Ένωσης χωρίς
Εισήγηση                                               30 ευρώ                                      40 ευρώ

Μη μέλη της Ένωσης
χωρίς εισήγηση                                     40 ευρώ                                      50 ευρώ

Μέλη της Ένωσης με εισήγηση            40 ευρώ                                      50 ευρώ

Μη μέλη της Ένωσης
με εισήγηση                                           50 ευρώ                                     60 ευρώ

Φοιτητές και μέλη
της Οργανωτικής Επιτροπής                  20 ευρώ                                    30 ευρώ

Στην εγγραφή περιλαμβάνονται φάκελος συνεδρίου, γραφική ύλη, πρόγραμμα, ενημερωτικά έντυπα, περιλήψεις εργασιών, καφέδες και αναψυκτικά διαλειμμάτων και ένα δείπνο.

Το δικαίωμα συμμετοχής να κατατεθεί στην ALPHA BANK, στο λογαριασμό με αριθμό 136-002101-196795 με δικαιούχους τους Στεφανόπουλο Νικόλαο και Λεμπέση Κυριάκο. Η απόδειξη κατάθεσης, με το ονοματεπώνυμο σε ευδιάκριτα κεφαλαία γράμματα, να σταλεί μέσω FAX στον αριθμό 2109911165

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση εκπαιδευτικού υλικού και υλικού κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις καλούνται να επικοινωνήσουν μέσω e-mail στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις kpekast1@otenet.gr, nickstefanop@yahoo.gr, ppiliour@gmail.gr

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν εργασίες προς αξιολόγηση θα πρέπει να στείλουν πλήρες κείμενο με ανώτατο όριο τις 3.000 λέξεις (6-8 σελίδες) μέχρι την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010. Η υποβολή των διαμορφωμένων κειμένων των εργασιών θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση peekpe509@gmail.com. To είδος του αρχείου πρέπει να είναι MS Word. Σε περίπτωση που το αρχείο που περιέχει το κείμενο της εργασίας δεν είναι δυνατόν λόγω μεγέθους να αποσταλεί ηλεκτρονικά, παρακαλούμε να αποθηκευτεί σε CD και να ταχυδρομηθεί στη διεύθυνση:

ΠΕΕΚΠΕ
POST RESTANTE
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
Στέφανου Σαράφη 33
ΤΚ 16401

Οι εργασίες -που θα υποβληθούν εξ αρχής στην πλήρη τους μορφή- θα κριθούν από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου προκειμένου να παρουσιαστούν στο συνέδριο και να συμπεριληφθούν στα ηλεκτρονικά πρακτικά, στην ιστοσελίδα του συνεδρίου και σε βιβλίο εφόσον αυτό καταστεί δυνατό. Η μορφή του κειμένου των εργασιών παρακαλούμε να είναι αυτή που περιγράφουν οι επισυναπτόμενες οδηγίες. Παρακαλούνται όσοι και όσες στείλουν εργασίες να μην υποβάλουν περισσότερες από μία εργασίες με πρώτο το όνομά τους και παραπάνω από δύο συνολικά.

Σημαντικές ημερομηνίες:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών 7 Οκτωβρίου 2010
Ενημέρωση για αποδοχή των εργασιών 27 Οκτωβρίου 2010
Έγκαιρη εγγραφή στο συνέδριο 31 Οκτωβρίου 2010

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Γενικός Γραμματέας                           Ο Πρόεδρος



Παναγιώτης Πήλιουρας                   Νικόλαος Στεφανόπουλος

Οδηγίες και Υπόδειγμα Μορφοποίησης Εισηγήσεων

Συγγραφείς: Να αναφέρονται για τον/ην συγγραφέα τα ακόλουθα σύμφωνα με το παρακάτω υπόδειγμα:

Όνομα Επώνυμο

Ιδιότητα - Επάγγελμα και Ίδρυμα

email@email.gr

Εφόσον υπάρχουν περισσότεροι συγγραφείς, να αναφέρονται πρώτα όλα τα ονόματα και να ακολουθούν τα λοιπά στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα:


Όνομα Επώνυμο1, Όνομα Επώνυμο2

1.Ιδιότητα- Επάγγελμα και Ίδρυμα

email@email.gr

2.Ιδιότητα- Επάγγελμα και Ίδρυμα

email@email.gr

Σημείωση: Το όνομα αυτού που συμμετέχει στην εργασία και θα την παρουσιάσει υπογραμμίζεται.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ (να υπάρχουν 2 κενές γραμμές από τα προηγούμενα ονόματα)

Το κείμενο αυτό περιγράφει και ακολουθεί τη μορφοποίηση, που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την υποβολή των εργασιών για το «5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ): Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη» που θα δημοσιευθούν στα πρακτικά του συνεδρίου. Κάθε εισήγηση θα πρέπει να περιλαμβάνει μία σύνοψη περίπου 150 λέξεων, που θα συνοδεύεται από μία λίστα με λέξεις κλειδιά. Τα δύο αυτά τμήματα του κειμένου θα πρέπει να έπονται του τίτλου.

(1 κενή γραμμή)

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ: 5ο Συνέδριο ΠΕΕΚΠΕ, πρακτικά συνεδρίου, οδηγίες συγγραφής

(2 κενές γραμμές)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τα πρακτικά του «5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ): Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το Σταυροδρόμι της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη», Ιωάννινα, 2010, θα δημοσιευτούν και θα κοινοποιηθούν ευρέως (σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα του συνεδρίου και σε βιβλίο εφόσον αυτό καταστεί δυνατό). Καλό είναι η έκδοσή τους να είναι της καλύτερης δυνατής ποιότητας. Θερμή παράκληση να ακολουθήσετε πιστά τη μορφή αυτού του αρχείου. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους ίδιους χαρακτήρες, με το ίδιο μέγεθος χαρακτήρων, να αφήσετε τα ίδια διαστήματα μεταξύ των γραμμών και στην αρχή των παραγράφων. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να αξιοποιήσετε/χρησιμοποιήσετε το αρχείο της ηλεκτρονικής μορφής των οδηγιών.

ΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Το κείμενο της εργασίας καλό είναι να μην ξεπερνά το μέγιστο αριθμό των 8 σελίδων. Στις σελίδες αυτές περιλαμβάνονται και οι πίνακες, οι εικόνες, τα σχήματα, οι οθόνες Η/Υ, κ.ά., καθώς και οι βιβλιογραφικές αναφορές.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν εργασίες προς αξιολόγηση θα πρέπει να στείλουν πλήρες κείμενο με ανώτατο όριο τις 3.000 λέξεις (6-8 σελίδες) μέχρι τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010. Η υποβολή των διαμορφωμένων κειμένων των εργασιών θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση peekpe509@gmail.com. To είδος του αρχείου πρέπει να είναι MS Word. Σε περίπτωση που το αρχείο που περιέχει το κείμενο της εργασίας δεν είναι δυνατόν λόγω μεγέθους να αποσταλεί ηλεκτρονικά, παρακαλούμε να αποθηκευτεί σε CD και να ταχυδρομηθεί στη διεύθυνση:


ΠΕΕΚΠΕ
POST RESTANTE
ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
Στέφανου Σαράφη 33
ΤΚ 16401


ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

Επιλέξτε το «Περιθώρια» από τη «Διαμόρφωση Σελίδας» στο μενού «Επεξεργασία» και εφαρμόστε τα ακόλουθα: διαστήματα στη δεξιά και στην αριστερή μεριά της σελίδας 3,17 cm, στην κορυφή και στο κάτω μέρος της σελίδας 2,54 cm. H σελίδα να έχει διαστάσεις Α4. Μην χρησιμοποιήσετε μακροεντολές, οι οποίες ενδεχομένως να αλλάξουν τη διαμόρφωση του κειμένου.

Όσον αφορά στη διάταξη της πρώτης σελίδας:

• Η περιοχή του τίτλου της εισηγήσεως, του ονόματος και του τίτλου του συγγραφέα, καλό είναι να μην έχει ύψος μεγαλύτερο από 6 cm, και πλάτος μεγαλύτερο από 16 cm.
• Τίτλος εργασίας: Γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 16 και Bold
• Συγγραφέας: Γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 14 και Bold
• Επάγγελμα και Διευθύνσεις: Γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12

ENOTHTEΣ

Οι τίτλοι για κάθε ενότητα θα πρέπει να είναι σε: γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος χαρακτήρων 13, Bold και κεφαλαία. Ανάμεσα στο κείμενο της μιας ενότητας και στον τίτλο της επόμενης πρέπει να υπάρχει μια κενή γραμμή. Ανάμεσα στον τίτλο της ενότητας και το επόμενο κείμενο δεν θα υπάρχει κενή γραμμή. Οι ενότητες δεν πρέπει να είναι αριθμημένες.

Υποενότητες
Οι τίτλοι στις υποενότητες θα πρέπει να είναι σε: γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος χαρακτήρων 13, Bold, πεζά. Ανάμεσα στο κείμενο της μιας υποενότητας και στον τίτλο της επόμενης πρέπει να υπάρχει μια κενή γραμμή. Ανάμεσα στον τίτλο της υποενότητας και το βασικό κορμό του κειμένου δεν θα υπάρχει κενή γραμμή.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ

Οι παράγραφοι πρέπει να χωρίζονται μεταξύ τους με μία κενή γραμμή. Το βασικό κείμενο θα είναι σε γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος χαρακτήρων 12, με πλήρη στοίχιση και μονό διάστιχο. Θα πρέπει να υπάρχει εσοχή 1ης γραμμής στην αρχή κάθε παραγράφου ίση με 5 στιγμές (ώστε να βελτιώνεται η εμφάνιση του κειμένου).

ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Τα σχήματα και οι πίνακες θα πρέπει να ενταχθούν στο κείμενο όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο σημείο αναφοράς τους (όπως εμφανίζεται στο Σχήμα 1). Τα σχήματα δεν πρέπει να τοποθετούνται στο τέλος του κειμένου. Να υπάρχει μία κενή γραμμή μεταξύ κειμένου και σχήματος, τόσο επάνω όσο και κάτω από το σχήμα.

Σχήμα 1: Οι τίτλοι των σχημάτων πρέπει να είναι Times New Roman 11 στιγμές, στοίχιση κεντρική και η λέξη «Σχήμα» σε bold italic.

Τα σχήματα και οι πίνακες μπορούν, αν χρειαστεί, να καταλάβουν ολόκληρο το πλάτος της περιοχής του κειμένου. Όλα τα σχήματα και οι πίνακες θα πρέπει να τοποθετούνται κεντρικά και σε οριζόντια διάταξη σε σχέση με το κείμενο.

ΚΕΦΑΛΙΔΕΣ, ΥΠΟΣΕΛΙΔΑ, ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΕΛΙΔΩΝ

Δεν πρέπει να εισαχθούν κεφαλίδες, υποσέλιδα ή αριθμοί σελίδων.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Οι βιβλιογραφικές αναφορές θα πρέπει να επισημαίνονται στο κείμενο με το επώνυμο του συγγραφέα και τη χρονολογία, όπως (Bowers, 2001) ή (Stables & Bishop, 2001). Οι βιβλιογραφικές αναφορές θα πρέπει στη βιβλιογραφία να ακολουθούν αλφαβητική σειρά και να ακολουθούν το υπόδειγμα που παρατίθεται στη συνέχεια. Οι συγγραφείς θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλες οι βιβλιογραφικές αναφορές που εμπεριέχονται στο βασικό κείμενο περιλαμβάνονται στη βιβλιογραφία και αντίστροφα, και ότι όλα τα βιβλιογραφικά στοιχεία είναι πλήρη, συμπεριλαμβανομένων και των αριθμών σελίδων.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Το παρόν κείμενο-υπόδειγμα και οι οδηγίες μορφοποίησης των πρακτικών του συνεδρίου βασίζονται σε ανάλογα προηγούμενων συνεδρίων και έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα. Ευχαριστούμε τους πολυάριθμους συγγραφείς αυτού του κειμένου.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Bowers (2001). Educating for eco-justice and community. Athens/London: University of Georgia Press.
Stables A. & Bishop K. (2001). Weak and Strong Conceptions of Environmental Literacy: implications for environmental education. Environmental Education Research, Vol. 7, No. 1.
Wells G. (1999). Dialogic Inquiry. Toward a Sociocultural Practice and Theory in Education, Cambridge University Press.
Glasgow, J. (1996). Environmental Education in the Formal System: the training of the teachers. In W. Leal Filho, Z. Murphy & K. O’ Loan (eds.): A Sourcebook for Environmental Education: A practical review based on Belgrade Charter. London: The Parthenon Publishing Group.