Επιστολή προς το Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

(ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1992)
Αργοναυτών 34, Αργυρούπολη 16452
Τηλέφωνο 210 9911165- fax: 210 9911165
                   Email:
peekpe509@gmail.com
www.peekpe.gr

Αθήνα 30 Αυγούστου 2011
Προς το Γενικό Γραμματέα
του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Ύστερα από την ανακοίνωση παράτασης αποσπάσεων στους εκπαιδευτικούς Υπεύθυνους ΕΚΦΕ- ΚΕΠΛΗΝΕΤ- ΣΕΠ αναμένουμε την παράταση θητείας των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας.

Οι λόγοι που συνηγορούν υπέρ της παράτασης είναι :

-Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) δεν θα μπορέσουν να προγραμματίσουν το έργο τους (επισκέψεις σχολείων, εισαγωγικά σεμινάρια, προγραμματισμός δράσεων) χωρίς τη συνεργασία με τους Υπευθύνους Π.Ε.

-Η εγκύκλιος σχολικών δραστηριοτήτων για τη νέα σχολική χρονιά δεν θα διακινηθεί στα σχολεία για να προγραμματίσουν τις σχετικές δράσεις (καινοτόμα πολύμηνα προγράμματα, σχολικές δραστηριότητες κλπ)

-Δεν θα πραγματοποιηθεί το μνημόνιο συνεργασίας Αγωγής Υγείας και Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ που έχει υπογράψει η Αν Υπουργός Παιδείας κα Φ. Γεννηματά όπως και  το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Αριάδνη» για παρεμβάσεις από τους Υπ. ΑΥ στα σχολεία το μήνα Σεπτέμβριο για το ασφαλές διαδίκτυο.

-Οι Υπ ΠΕ στηρίζουν το νέο πρόγραμμα σπουδών για την υποχρεωτική εκπαίδευση στην ενότητα «περιβάλλον και εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη» που έχει εξαγγελθεί η πιλοτική του εφαρμογή για φέτος, επίσης συμμετέχουν ως επιμορφωτές στα σεμινάρια για το νέο μάθημα της Α΄Λυκείου «ερευνητικές εργασίες»

-Ο αριθμός των Υπ. ΠΕ και ΑΥ που έχει απομείνει για παράταση θητείας είναι μικρός 120 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, είναι έμπειρα στελέχη της εκπαίδευσης και η διακοπή των δράσεων τους θα δημιουργήσει μεγάλο κενό στις δραστηριότητες εκείνες που σηματοδοτούν το νέο σχολείο μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου και την προκήρυξη των θέσεών αυτών.

Είμαστε στη διάθεσή σας - όπως πάντα - για παραπέρα συζήτηση, γόνιμο διάλογο και στήριξη των προσπαθειών σας.
Με εκτίμηση
                                   
                                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γενικός Γραμματέας                                                                       Ο Πρόεδρος
    Π. Πήλιουρας                                                                            Ν. Στεφανόπουλος